Jaunumi

LASIS STASIS dodas attīrīt jūras piekrasti

LASIS STASIS dodas attīrīt jūras piekrasti

Latvijas Leļļu teātris 31. oktobra rītā aicina savus lielos un mazos skatītājus pievienoties vides kampaņā, kopā ar izrādes LASIS STASIS radošo komandu un Vides izglītības fondu vācot un kategorizējot atkritumus Daugavgrīvas pludmalē. Akcijas mērķis ir noskaidrot piekrastes zonas piesārņojuma apmēru, lai iegūtos datus izmantotu reālu pārmaiņu un likumdošanas izmaiņu virzīšanai. 

Kampaņas “Mana Jūra” mērķis ir apvienot Latvijas sabiedrību – iedzīvotājus, pašvaldības, uzņēmējus – kopīgiem centieniem aizsargāt mūsu piekrasti un Baltijas jūru, veicinot apzinātību un izpratni par dabas piesārņotību. 

Kampaņas pamata tēma ir jūras piesārņojošie atkritumi (JPA), kas ir ne tikai lielākā problēma, kas skar jūru un krastu, bet arī proaktīvs indikators. Ja mēs nespējam tikt galā ar ko tik vienkāršu kā atkritumi, kā mēs saglabāsim savu piekrasti un jūru nākamajām paaudzēm, sastopoties ar vēl lielākiem, cilvēku radītajiem izaicinājumiem – klimata pārmaiņām, eroziju, jūras piesārņojumu un eitrofikāciju?

Vairāk - MANA JŪRA

Novembra beigās savu pirmizrādi piedzīvos iestudējums LASIS STASIS, kas stāstīs par mazā lasēna Staša ceļojumu dažādos ūdeņos. Tāpēc, uzzinot par Vides izglītības fonda rīkoto kampaņu, "Lasis Stasis" radošā komanda ierosināja piedalīties kampaņā kopā ar saviem skatītājiem. Pieliekot savu roku, vācot un atbrīvojot jūras piekrasti no atkritumiem, ne tikai cilvēkiem, bet visai jūras dzīvajai radībai palīdzēsim radīt tīrāku vidi. 

  • 31. oktobris
  • Plkst. 10.00 – 12.00
  • Tikšanās vieta - Daugavgrīvas izziņu taka (attīrīsim Daugavgrīvas pludmali)

Precīzāka atrašanās vieta - https://maps.app.goo.gl/CjEyqcdk4mv1TeoV8

Ilustrācijas autore: Rūta Briede

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.